A mellény vagy a kabát a jobb választás? Már nem kell ezzel a dilemmával foglalkoznod

Tag-ek:
A mellény vagy a kabát a jobb választás? Már nem kell ezzel a dilemmával foglalkoznod>

A Holokolo egy remek téli újdonsággal érkezik. Az új Holokolo 2az1-ben téli kabát egy igazi sokoldalú téli kabát, amelyet lehetőségem volt letesztelni és bízom benne, hogy Ti is több téli sport alkalmával hasznát veszitek majd.

Immár szokássá vált, hogy a Holokolo cég minden új szezonban valamilyen újdonsággal érkezik, és most sincs ez másként. Az idei télen egy téli kabátot hoznak el, amely alá elég egy jól választott funkcionális öltözéket ölteni és a sportolónak nem kell tartania a hidegtől. Már a kabát "kettő az egyben" jelöléséből is kitűnik, hogy két részből áll – kabátból és mellényből. A belsejében található a kivehető steppelt mellény. A kabát valóban gondoskodik a hideg időjárással szembeni védelemről a különböző tevékenységek során.

A személyes teszteléshez sárga fényvisszaverő színt választottam, hogy az XL-es méretben kellően látható legyek. 190 cm magas vagyok, a súlyom pedig 87 kg. A hosszabb kabátujjak miatt választottam a nagyobb méretet. A kabát tesztelése -6 °C hőmérsékleten történt. Téli túrázás, futás és sífutás során próbáltam ki a kabátot.

Az új kabáton ezeket a tulajdonságokat értékelem pozitívan:

  • a kabát remek designja, valóban vetekedhet a profi kerékpáros márkákkal,
  • a kabát és a belső mellény is „slim fit” szabású,
  • megfizethetőbb, mint a konkurens márkák kabátjai,
  • az eleje légáteresztő anyagból készül, amely ellenállt a szélnek és egyben a víznek (hónak) is,
  • fényvisszaverő elemek a kabátujjon, stílusos Holokolo logó a kézen, a kabát teljes megjelenése gondoskodik a kellő láthatóságról, hogy a sportoló mindig jól látható legyen,
  • szilikonmandzsetta a derékban, amely a helyén tartja a kabátot,
  • három hátsó zseb, két ügyes elülső zseb és egy mellkason lévő zseb biztosítanak elegendő tároló helyet a különböző tárgyak számára, amelyekre a sportolás során szükséged van,
  • belső mandzsetták a kabátujjakon, amelyek védenek a széllel és a hideg levegővel szemben,
  • a kabát magas gallérban végződik, amely tökéletesen megvédi a nyakat a széllel szemben,
  • a cipzár közbéléssel van ellátva, tehát védi a bőrt az irritációtól, illetve óvja a férfiak szakállát becsípéstől,

A kabát negatív tulajdonságai:

  • személyes véleményem szerint a kabát fő cipzárjának kocsija lehetne valamivel nagyobb. Vastag kesztyűben nehezebben használható.

Ha te is olyan funkcionális kabátot keresel, amely ebben a hideg téli időszakban is megfelelő hőkomfortot biztosít a különböző sporttevékenységek során, de közben nem szeretnél úgy beöltözni, mint egy hóember, ne habozz, kattints a Holokolo oldalára és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet.