A kerékpáros és a sofőr: Az országút mindenkié?

A kerékpáros és a sofőr: Az országút mindenkié?

Egy kapcsolat, amely mindkét tábor képviselője között indulatokat ébreszt. A kerékpárosok biztonságának kérdése az utóbbi időben egyre inkább vitatott téma. A mai cikkben megpróbálom felvázolni szubjektív álláspontomat, és néhány tanácsot adok, amelyekkel egy kicsit harmonikusabbá és biztonságosabbá tehető a kerékpárosok és az autósok kölcsönös viszonya az utakon.

Alkalmazás bringásoknak? Strava!

Alkalmazás bringásoknak? Strava!

Ebben a technológia uralta világban egyáltalán nem meglepő, hogy egy ideje már a kerékpáros univerzumban is teret hódítottak az alkalmazások. Az egyszerű digitális sebességmérőt felváltották a számos funkciót villantó, nagy teljesítményű kerékpáros számítógépek. A kerékpáros számítógépek alternatívája az okostelefonokra készült sportalkalmazások. Ma az egyik legismertebbet, a Strava elnevezésűt vesszük szemügyre.

Kerékpáros alapfelszerelés és ruházat kezdők számára

Kerékpáros alapfelszerelés és ruházat kezdők számára

Akár hétköznapi ruházatban is lehet kerékpározni, de a legtöbb rendszeresen kerékpározó bringás előbb-utóbb valamilyen speciális ruházatot ölt magára - általában azért, mert így a kerékpározás kényelmesebbé válik. Ha viszont nem akarja egyszerre megvenni az összes felszerelést, itt van egy lista a kerékpáros ruházatról és felszerelésről, a beszerzés javasolt sorrendjében.