KEZDŐ KERÉKPÁROS: ŐSZI RUHÁZAT- ÉS FELSZERELÉSVÁLASZTÁS

Tag-ek:
KEZDŐ KERÉKPÁROS: ŐSZI RUHÁZAT- ÉS FELSZERELÉSVÁLASZTÁS>

Úgy döntött, hogy többet kerékpározik, de nem érzi jól magát a megszokott öltözékében? A szokványos ruhák nem igazán nyújtanak elegendő kényelmet a kerékpáron. Adja meg magának a megérdemelt kényelmet, komfortot és a tekerés élményét, miközben új helyeket fedezhet fel, feszegetheti a határait vagy elérheti a kitűzött céljait.

A kerékpárgyártók az elmúlt években valóban nagy vásárlói keresletet tapasztaltak „kétkerekű barátaik” iránt, amelyeket vagy sportolásra, vagy kikapcsolódásra használnak. Ahogyan a kerékpáreladások is fellendültek, a kerékpáros ruházat és kiegészítők gyártói és kiskereskedői is keresletet tapasztalnak a kezdő sportolók részéről. 

A Holokolo célkitűzése, hogy a „kerékpáros a kerékpárosnak” elv alapján a kerékpározás örömét elhozza az ügyfeleinek. A márka mögött álló emberek sokéves kerékpáros tapasztalata a legkülönfélébb ügyfelek igényeit képes kielégíteni, akár aktív kerékpárosokról, akár kezdőkről legyen szó. Minden (nem) sportoló különböző alapanyagokból készült öltözékek közül válogathat, különféle gyártóktól, akik a profi pelotont is öltöztetik. A választás során figyelembe lehet venni az ár követelményeket is. Akár az országúti kerékpározást, akár a hegyi kerékpározást vagy akár a spinninget választja a szükséges kerékpáros ruházatot keresve, a legjobb helyen jár.

Ha még nem tekert le több száz kilométert, kezdőnek érzi magát, és nem szeretné az egész fizetését kerékpáros öltözékre költeni, akkor is a legjobb helyen jár. Szívesen elmagyarázom, hogy a különféle kerékpáros ruházati márkák után miért maradtam hűséges éppen a Holokolo webáruházhoz, ahol tényleg minden időjárási körülményhez megtalálja azt, amire szüksége van.  

Alapfelszerelés

Ha megnézünk egy mellettünk elhaladó kerékpárost, rögtön láthatjuk, hogy az alapfelszereléshez mindenképpen hozzátartozik a mez, a nadrág, a kesztyű és a sisak. A biztonsági fényvisszaverő elemekkel ellátott kerékpáros kiegészítők szintén fontosak, amelyekkel egy sportoló ruházatának rendelkeznie kell. Vizsgáljuk meg ezt tüzetesebben.

Sisak

A biztonság az első, ezért kezdem a sisakkal, ami nélkül én egyáltalán nem kelek útra. A Holokolo kerékpáros sisakot bármilyen terephez kínál. Az országúti kerékpárosnak egy könnyű sisakra van szüksége, amely tökéletesen passzol, engedi a fejet szellőzni és egy esés során védi azt. Jómagam jobban szeretem a rovarhálóval ellátott sisakot. A szélfújta haj kellemes érzés, de egy méh vagy egy darázs már nem tartozik a szívesen látott vendégek közé.

Kerékpáros sisak ARX (Scott)

A hegyvidéken kerékpározók is többféle dizájn közül választhatnak, legyen szó napellenzőről vagy elülső védelemről. A megfelelő méret kiválasztása az egyes gyártók mellékelt mérettáblázatai alapján lehetséges. Lényeges azonban ismerni a fej körméretét. Az utóbbi időben a sisakgyártók olyan UNI méreteket is gyártanak, amelyeknél a fejkörméret hátul könnyedén beállítható.

Mez

A mez nem csupán egy divatos ruhadarab, amellyel kifejezheti szimpátiáját a kedvenc kerékpáros csapata iránt. A megfelelő alapanyag kiválasztásával a bőre lélegezni fog, és nem kell megtapasztalnia az átizzadt, tapadós mez érzését. Az országúti kerékpározáshoz való meznek testhez simulónak kell lennie, a hegyi kerékpározáshoz viszont a légáteresztő képesség sokkal fontosabb. Országúti kerékpárosként értékelem a mezek részletgazdagságát. A mez alján és az ujjakon lévő szilikonszegélyek fontosak számomra. A meznek mindig a megfelelő helyen kell maradnia a tekerés során. A mez „tárolási lehetőségeit” is figyelembe veszem a kiválasztás során. Legalább 3 zsebnek kell lennie a hátrészen, ahová a mobiltelefont, az esőkabátot vagy valamilyen csemegét betehet.

Hosszú ujjú kerékpáros mez - AFTERGLOW WINTER (Holokolo)

A Holokolo weboldalán nemcsak férfiaknak, nőknek, hanem a legkisebb kerékpárosoknak is találhat mezeket különféle dizájnban. Az év jelenlegi időszakában a csökkenő hőmérsékletet is figyelembe kell venni. Hidegben a karmelegítő vagy egy hosszú ujjú, esetleg melegebb alapanyagból készült mez melegen tart.

Nadrág

A kényelmet és a kerékpározási élményből fakadó örömet biztosító kerékpáros nadrág fontos elem a kerékpározás során. A géles betétje és a funkcionálisan rugalmas alapanyaga tökéletesen igazodik a kerékpáros testéhez, így a kényelem garantált. Tényleg nem becsülném alá az egész kerékpáros outfitnek ezt az elemét. Ha valaki úgy gondolja, hogy a normál nadrággal vagy - nők esetében - a leggings viselésével ez megoldható, akkor tényleg ki kell próbálnia a gél betétet, amely szintén hozzájárul ahhoz, hogy az út tovább tartson, de ami a legfontosabb, hogy kényelmesebb legyen.

Hosszú kerékpáros nadrág kantárral - WINTER (Holokolo)

A webáruházban kantáros vagy kantár nélküli nadrágok közül lehet választani. Saját tapasztalatomból ajánlom a kantáros nadrágokat, mert nem csúsznak ki, és védik a gerinc alsó részét attól, hogy átfújja a szél. A mezekhez hasonlóan az őszi túrák során is oda kell figyelni a hőmérsékletre, és inkább hosszú nadrághoz vagy lábmelegítőhöz folyamodni.

Kesztyű

Természetesen a kézvédelem is nagyon fontos. A kesztyűket egyesek szükségtelennek tartják. Én minden tekerés során viselek kesztyűt. Kiküszöbölik a tenyeret érő rezgéseket, és a legjobban akkor jönnek jól, amikor kevésbé jó minőségű az aszfalt vagy ha lejtmenetben tekerek. A kesztyűt bukáskor is nagyra értékeltem, amikor a tenyerem azon része maradt épen, amelyet a kesztyű kellőképpen megvédett. Hidegebb napokon téli hosszú kesztyűt használok, amely a védelem mellett a kezeimet is melegen tartja.

Kerékpáros kesztyű hosszú ujjal - NEAT WINTER (Holokolo)

Kabát

A jó tanácsok állítólag aranyat érnek. Javaslom, hogy a kerékpártúrákra mindig vigyen magával egy plusz réteget. Nem egyszer ért már váratlanul egy zivatar, vagy a tervezett útvonalhoz kilométerek adódtak hozzá, és csak az esti hidegben lehetett visszatérni. A tapasztalt kerékpárosok ismerik a praktikus esőkabátokat, a teniszlabda méretűre összehajtogatható, észrevétlen kabátokat, amelyek szükség esetén életmentők egy váratlan felhőszakadás vagy lejtmenet esetén. 

Ez a kabát már hét éve megvan, de még soha nem hagyott cserben. Esőben vagy a hidegebb napokon nagyon sokat segített nekem:

Kerékpáros szélálló dzseki - X-LIGHT (Biotex)

Kerékpáros cipő

Az utasítás arra vonatkozóan, hogyan lehet minden pedálba taposást hatékonyabbá tenni, egyértelmű – a kerékpáros cipő. Akár egyszerű tépőzáras kötést, akár a praktikus zsinóros rendszert választjuk, nem szabad elfelejtenünk egy fontos dolgot. Megálláskor és a kerékpárról való leszálláskor a pedálokból ki kell pattintanunk. Ellenkező esetben a kerékpáros alaposan és igen közelről szemrevételezheti az úttestet. ? 

A kerékpáros cipő megfelelő méretének a kiválasztása gyártónként eltérő. Egyes gyártók azt javasolják, hogy a szokásos cipők nagyobb méretét válassza. Abban mindenképpen egyetértünk, hogy a legjobb, ha felpróbáljuk. Természetesen nem szabad elfelejtenünk a kerékpáros cipők jó beállítását, hogy a lábunk élvezze a tekerést, és ne fájjon.

Kerékpáros cipő - F-11 (FLR)

Funkcionális kerékpáros ruházat

Remélem, hogy minden kerékpáros, még a kezdők is tudják, hogy ha a hőmérséklet 10 °C alá csökken, akkor nem kell azon nyomban téliesíteni a kerékpárt és előkészíteni a sílécet a szezonra. Az üzletekben vagy a Holokolo webáruházban különböző ujjhosszúságú, kényelmes alapanyagú aláöltözetet is találunk, amelyek alacsonyabb hőmérsékleten vagy az erősebb őszi szélben is elég melegen tartanak.

Hosszú ujjú kerékpáros póló - WINTER BASE LAYER (Holokolo)

Egy kezdő kerékpárosnak nem kell az első túránál profi kerékpáros felszereléssel rendelkeznie, amelyre az összes spórolt pénzét elköltötte. Manapság a kerékpáros ruházat annyiba kerülhet, mint egy teli benzintartály. Vásárláskor mindenki megnézi a véleményeket is, hogy a vásárlással valóban elégedett legyen. Az elmúlt néhány évben a Holokolo webáruház termékeivel frissítettem a ruhatáramat, és elmondhatom, hogy most már valóban nagyon elégedett vagyok a felszerelésemmel.