Újdonság: Egy autista tervező egyedi mezei a Tour de France térképével

Tag-ek:
Újdonság: Egy autista tervező egyedi mezei a Tour de France térképével>

Milyen is az, amikor egy fiatal autista tervező tehetsége párosul a kerékpározás iránti szenvedélyével? Netán eredeti kerékpáros mezek látnak napvilágot? Nemrég vezettük be a MAAPPI márka együttműködésével a limitált példányszámú Holokolo Elite mezek kampányát. Ezeken a Tour de France térképe látható, ami egy bringát formáz egyenesen a fiatal autista művész, Matěj Hošek tervezői asztaláról.

Tour de Maappi

Matěj viszont nemcsak közlekedési térképeket rajzol, hanem egyben lelkes kerékpáros is. Nem véletlen, hogy a Maappi Elite mez még csak nemrég jelent meg webáruházunkban. A mezt egy kerékpár formájú térkép lenyomata díszíti, amelyet Matěj rajzolt a Maappi márkanévvel karöltve, amelyen az egyes útvonalak híres kerékpárversenyekről lettek elnevezve. Az állomások pedig a világ legsikeresebb kerékpárosainak a neveit viselik. 

„Hatalmas élmény volt számomra, hogy részt vehettem a kerékpáros mez létrehozásában. A bringázást ugyanolyan szenvedéllyel gyakorlom, mint a rajzolást. Már a ’gyerekülésben’ is bicikliztem. Kerékpározás közben anyukám megpihenhetett, mert engem mindig megnyugtatott, ha a vele együtt szelhettem a kilométereket az országúton. Azóta is együtt járunk bringatúrákra, hogy egy kicsit kiengedhessük a gőzt. Már alig várjuk, hogy a mezt felvehessük” – teszi hozzá Matěj az együttműködés ürügyén.



Méretek mindenkinek, prémium minőségű alapanyag és a menő dolgok

A mez férfiaknak és nőknek készített változatban is elérhető. Ezenkívül nagyobb méretekben is kapható az XS-től a 6XL méretig férfiaknak és az XS-től XL méretig nőknek. A mez gyártásához ugyanazt a prémium minőségű alapanyagot használták, mint az új Holokolo Elite kollekcióhoz. A mezek rendkívül rugalmas szövetből készülnek, maximális légáteresztő képességgel.

És az olyan menő dolgok sem hiányoznak róluk, mint a könnyű fogóval és a hatékony szegéllyel ellátott YKK cipzár, amelyet ráadásul egy karcálló anyag rejt, vagy a megerősített hármas hátsó zseb és a különleges rejtett cipzáros zseb az oldalrészen. Az olasz MARC szilikonszegély a mezt mindig a helyén tartja tekerés közben annak a rendje és módja szerint. 

Tipp: Tekintse meg az egész Holokolo Elite kollekciót.

Ki is valójában Matěj Hošek?

Matěj Hošek 2004-ben született autisztikus spektrumzavarral. A családja segítségével azonban képes volt ezzel megbirkózni, és felfedezte magában a vágyat, hogy a művészet útjára lépjen. Rajong a tömegközlekedésért, szenvedélyesen rajzol közlekedési térképeket, és érdeklődik az építészet, a dizájn és a képzőművészet iránt. Amikor éppen nem rajzol, akkor biciklizik.