A 2in1 winter Holokolo téli kabát tesztelése

Tag-ek:
A 2in1 winter Holokolo téli kabát tesztelése>

Amikor beköszönt az igazi tél, nem szükséges átállni az indoor tevékenységekre. Épp ellenkezőleg, a nagy buli még csak most kezdődik. Ha Ön egy tapasztalt téli sportoló, akkor biztosan tudja, hogy ilyenkor egy minőségi télikabát nélkülözhetetlen. Az elmúlt hetekben lehetőségem volt kipróbálni a Holokolo új termékét, nevezetesen a 2in1 winter kabátot. A következő recenzióban elolvashatja, hogyan állt helyt a kerékpáron és a többi sportágban.

Az elnevezéséből már sejthető, hogy ez a kabát tartogat némi meglepetést. Igen, a tervezők egy komplett belső és kivehető mellényt is beépítettek a szerkezetébe, hogy a funkcionális jellemzőit tovább fejlesszék. De vegyünk csak mindent sorjában.    

A vizuális oldal 

Első látásra a széldzseki megnyerő dizájnja nyerte el a tetszésemet. Jómagam is a minimalista stílus híve vagyok. És a 2in1 winter kabát pontosan ezt testesíti meg. Az egyszínű kombinációt egy visszafogott fényvisszaverő csík egészíti ki a Holokolo logóval a bal ujjon és a Holokolo felirattal a mellrészen. A kínálat igazán változatos. Elérhető piros, foszforeszkáló narancssárga, fekete és foszforeszkáló sárga színekben. Nekem személy szerint fekete színben tetszik a legjobban. Emellett döntöttem, annak ellenére, hogy az évnek ebben az időszakában biztonsági szempontból inkább valamilyen rikítóbb színben lenne praktikusabb. 

Szabásvonal, felhasznált alapanyagok és a „menő cuccok” 

A külső kabátot a tervezők egyenes szabásvonallal alkották meg, amelyet relaxed fitnek neveztek el, mivel a cél egy többfunkciós kabát létrehozása volt, amelyet a sportoláson kívül például a munkába járáshoz is fel lehet használni. 

A belső mellény viszont slim fit szabásvonalú, ami a megfelelő funkcionális tulajdonságokhoz szükséges. 

Ami az elülső rész alapanyagát illeti, a különféle időjárási körülményeknek ellenálló 3-rétegű laminált alapanyag került felhasználásra. A hátsó rész az olasz Lombardia DWR-alapanyagból készült. A szilikoncsíkok olyan helyeken vannak elhelyezve, ahol az anyag elcsúszhat, feltekerődhet vagy kilóghat, így minden a helyén marad. A kabátnak hosszú a gallérja, és a hónaljban, ahol a legjobban megizzad az ember, a jobb szellőzés érdekében szellőzőnyílások vannak. 

A széldzsekin számos zseb található. Egy cipzáras zseb található a mellrészen, 3 hagyományos zseb a hátrész alján található, még két további, szintén cipzáras zseb található elöl a deréktájon.

Tükörteszt

Már az első pillantásra egyértelmű, hogy ez egy csúcsmodell. A kabátot úgy tervezték, hogy csak a termo alsóneművel együtt legyen használható. A 184 cm-es és 84 kg-os testalkatomhoz az L-es méretet választottam, ami egyben a ruhaméretem is. Először a belső mellénnyel együtt vettem fel, és vegyes érzéseim támadtak vele kapcsolatban. Egyrészt úgy éreztem, mintha egy szűk versenydzsekit viselnék, de a tükörbe nézve inkább lazának tűntem benne. Aztán felpróbáltam a belső mellény nélkül, és így sokkal szabadabbnak érzem magam. Milyen érdekes. De elég a tükör előtti illegetésből, menjünk inkább sportolni. 

Terepteszt 

Ahogy a bevezetőben is említettem, a kabátot nem kifejezetten kerékpározásra, hanem inkább többfunkciós használatra tervezték, és így állt helyt az egyes sportágakban: 

Kerékpározás 

Ebben a két keréken űzött sportágban nagyon szigorú kritériumok vonatkoznak az alapanyagokra. Erről már több posztomban is írtam. A problémák széles skálán mozognak, kezdve a kerékpár nyergében elfoglalt speciális testhelyzettől kezdve a különféle habitusú bringásokig. Én személy szerint inkább a versenyközösségbe sorolom magam, miközben különböző intenzitással szeretek tekerni. Télen már nem lelem örömömet abban, hogy csak sík terepen, alaptempóban haladjak, ezért rendszeresen változó terepen és dombokon edzek. Hogy biztosan ne fázzak meg, ragaszkodom a 100 %-os minőséghez. A kabátot a - 5 °C-tól 10 °C-ig terjedő hőmérsékleten próbáltam ki. Tekerés közben a következő teszteket végeztem: 

Először a mellénnyel együtt vettem fel az edzés során. Miután felszálltam a kerékpárra, a vegyes érzéseim folytatódtak. Bár feszült rajtam, a kabátot elnézve nem éreztem ezt, inkább laza benyomást keltett. A szilikon derékpánt jól sikerült, és a széldzseki nem csúszott le a hátamon, pedig tele volt zsebekkel. Valamint a kabáton található összes pánt alá a szél egyáltalán nem fúj be. A széldzseki és a mellény kombinációját jobban fogja díjazni, ha alacsonyabb hőmérsékleten és kisebb intenzitáson edz.

Amint gyorsítottam a tempón, csuromvizes maradtam. Ezért amikor hegyi edzésre vagy nagyobb intenzitású edzésre mentem, megpróbáltam az első réteget teljesen lecipzárazni, a mellényt pedig behúzva hagytam. Így nagyon jó volt. Nem izzadtam túlzottan, és a mellény meggátolta, hogy a mellkasomat átfújja a szél. A cipzárak nagyon könnyen kezelhetők, ami az évnek ebben az időszakában nagy előny. 

A sportkerékpározás során, amikor némi intervallum edzést is végeztem, megpróbáltam levenni a mellényt, és az UYN Evolution termot viselni a kabát alatt. A mellény levétele nem volt jó ötlet, mivel a mellkas és a termo között légrés volt. Emiatt az izzadság elkezdett felgyülemleni ezen a területen, ami aztán az ereszkedés során lehűtött. Tehát mindenképpen jobb mellényben tekerni és a cipzárt kezelni, mint nélküle. 

Egyébként a felhasznált alapanyagok hatékonyak. A széldzseki képes visszatartani a szó szerint embertelen körülményeket, azaz a hideget, a szitáló esőt, a havat, az esőt és a szelet. A bónusz a szerszámok, iratok, mobiltelefon vagy tartalék alkatrészek tárolására szolgáló zsebek. 

Foto11.jpg

A téli felkészülés nem csak a kerékpározásról szól, más sportágakat is űzök. Futás, sífutás és túrázás közben is kipróbáltam a kabátot. 

Futás – nagyon intenzív tevékenység, és ha egy órás tempós edzésre megy, a kivehető mellény, vagy csak a széldzseki is megfelel egy hosszú mez fölé. Esőben a fartlek vagy a hosszabb futás során az egész kabátegyüttes javasolt.    

Sífutás – Ami a ruházatot illeti, ebben a sportágban is hasonló elvek érvényesek, mint a téli kerékpározásban, csak épp a rendhagyó testhelyzet nélkül. A sífutáshoz szerintem ez a kabát egyrészt vizuálisan, másrészt funkcionálisan is ideális.

Túrázás – Attól függ, hogy milyen túratípuson vesz részt. Ha huzamosabb ideig csak a környéken barangol lassú tempóban és mérsékelt emelkedőkön, akkor a mellénnyel együtt javaslom. Persze, én kedvelem a tempós túrákon az extrém emelkedőket. Ezeknél kihasználtam a 2 in 1 előnyeit, és csak egy termoban és csak a mellényt viselve túráztam felfelé. Miután célba értem, felvettem hozzá a felső részt, és így folytattam tovább. Ezzel a sporttal kapcsolatban a vizualitás és a funkcionalitás szempontjából ezt egy szuper választásnak tartom. 

Végszó 

A Holokolo egy innovatív márka, és ismét sikerült egy minőségi terméket a piacra dobniuk. Én azzal a szándékkal vásároltam meg a kabátot, hogy különböző sporttevékenységekhez használjam. Ha csak kerékpározáshoz vásárolnám, akkor az M-es méretet választanám, ami meggátolná, hogy a mellrészen az anyagot felfújja a szél. Egyébként nagyon elégedett vagyok vele. Vizuálisan és funkcionálisan is nagyon jól sikerült. Az árkategóriáján belül, azt hiszem, nehéz lenne más márkáknál alkalmasabb konkurens terméket találni.   

Pluszok: Attraktív megjelenés, levehető mellény, modern funkcionális alapanyagok, strapabíró, sok tárolóhely, fényvisszaverő elemek, könnyen kezelhető cipzár. 

Mínuszok: A mellrész biciklizés közben felfújódik, a hátrész aljáról hiányzik az úgynevezett farok, ami szintén csak a kerékpározásnál lenne szükséges. 

Szerezze be, ha: Kedvező árú, kiváló minőségű, több sportágban is használható téli kabátot keres.