Ötlete sincs, h ogy mit vegyen fel ilyen időben? Adrian recenziója tanáccsal szolgál

Tag-ek:
Ötlete sincs, h	ogy mit vegyen fel ilyen időben? Adrian recenziója tanáccsal szolgál>

Talán nem úgy tűnik, de a tél még mindig javában tart. Jó, hogy vannak még emberek, akik még ilyenkor sem mondanak le a sportról. A megfelelő ruházat kiválasztása nagy szerepet játszik a hideg időjárásban űzött sportok, főleg a kerékpározás során. A mai cikkemben igyekszem összefoglalni az új HOLOKOLO WINTER 2IN1 télikabát teszteléséből adódó észrevételeimet és tapasztalataimat. Ahogy a neve is elárulja, ez egy kivételes ruhadarab, amely két különálló részből áll. 

A kabátot akkor kaptam meg tesztelésre, amikor a kinti hőmérséklet folyamatosan 10 °C alatt, sőt némelyik napon még 0 °C alatt is volt. Ideális időjárás egy téli kerékpáros kabát tulajdonságainak a tesztelésére. Mindent összevetve valamivel több, mint 100 km-t tekertem a WINTER 2IN1 kabátban. 

Alapanyag és szabásvonal

A magasságom 185 cm, és az L-es méretet választottam, elegáns fekete színben. A kabátot mintha rám öntötték volna, és semmilyen módon nem korlátozott a biciklin. Az alapanyagnál megállnék egy pillanatra, mivel szerintem az alapanyaga az, amiért pontosan ezt a kabátot érdemes megvenni. Ahogy a kabát leírásában a Holokolo weboldalán is fel van tüntetve, a kabát felső része szélálló, 3-rétegű rétegelt textíliából tevődik össze. Éppen ez a tulajdonsága lepett meg a legjobban. Természetesen pozitív értelemben. 

A kabátban az első utamra körülbelül 0 °C hőmérsékletnél indultam el, amikor az ellenszél is elég erős volt. Amióta a kerékpáros sportot űzöm, több tucat mezt és téli kabátot viseltem, de egyik sem volt ennyire szélálló, mint ez a WINTER 2IN1 kabát. Egész úton hazafelé, amikor a szél is a legerősebben fújt, egy másodpercig sem fáztam, és a felsőtestemet végig melegen tartotta. Ezért az alapanyagban nem találok semmi kivetnivalót. 

A kabát szabásvonala egy kicsit sajátos. A kabáthoz tartozó, levehető mellény a kabáthoz cipzárral kapcsolódik. De ez valójában semmit sem von le a funkcionalitásából, ezért a kabát szabásvonala inkább univerzálisank mondható, és nem csak a biciklizéshez, hanem más téli sportokhoz is jó. A kerékpáros elemek azonban jól láthatók a kabáton, megvannak rajta a hátsó zsebek vagy a gumírozott szegély, hogy jobban tartson a testén. Kellemes meglepetést okoztak az ujjak rugalmas belső mandzsettái is, amelyek a kesztyű viselése során meggátolják a hideg levegő behatolását. 

Menő cuccok

A fokozott biztonságot az ujj felső részén található széles fényvisszaverő csík biztosítja a bal karon, ezáltal még jobban látható az esetlegesen közeledő autók sofőrjei számára. A funkcionalitást a zsebek is elősegítik, amelyek a három hátsó zseben kívül az elülső oldalon is fellelhetők, valamint egy mellzseb. A gallér magas és belülről fleece-szel bélelt, hogy melegen tartsa a nyakat.

Összefoglalás

Alapvetően nincs semmi kifogásom, ami a WINTER 2IN1 kabátot illeti, és úgy vélem, hogy ez egy minőségi sportruházat. Ennek az újdonságnak az ára valamivel magasabb, de ha más gyártók kabátáraival összehasonlítjuk, még mindig több tíz, egyes esetekben több száz euróval olcsóbb. A minőségi kivitelezés, valamint, hogy más sportokhoz is alkalmas, a WINTER 2IN1 kabátot olyan ruhadarabbá teszi, amely nem hiányozhat az Ön téli sportruhatárából sem.