Hogyan élvezzük az első 100 kilométeres kerékpározást

Tag-ek:
Hogyan élvezzük az első 100 kilométeres kerékpározást>

100 km vagy másnéven a Grand Fondo mérföldkő minden kezdő kerékpáros számára. A több, mint 4 órás kerékpáros út nemcsak kondit, hanem elméleti felkészülést valamint megfelelő felszerelést igényel. Annak ellenére, hogy azt mondják, hogy legjobban a saját hibáiból tanul az ember, olvassa el tanácsainkat, hogy igazán élvezhesse az első 100 kilométert.

 

Tervezés

A száz kilométer nem egyszerűen csak száz kilométer – egy százas az egyenes területen teljesen más mint egy igényes hegyvidéken. Tervezze meg az utat úgy, hogy ne lepjék meg Önt a meredek vagy a hosszú emelkedők, amelyek eléggé kimerítik. Kerülje a forgalmas utakat (legrosszabbak az ún. Állami utak) és a nagyvárosokat.

Kezdetben érdemes egy egyenes vagy dombos vidéki területet választani. A tervezésnél kiváló segítség lehet a Komoot alkalmazás, amely megmutatja az érdekes helyeket, a forgalom sűrűségét az utajon de az út előrelátható időtartamát valamint annak növekedését. A megtervezett utat mentse el a telefonba és a GPS készülékbe. A bonyolult kereszteződéseket nézze meg a Google streetview segítségével, hogy így elkerülje a nemvárt megállást vagy irányváltást, amely meghosszabbíthatja az utat – ez kellemetlen lehet  arövid napokon vagy a nyári délutáni viharokban. Figyelje az időjárás előrejelzést – nemcsak az eső valószínűségét, hanem a szélirányt – ha erős nyugati szél fog fújni, akkor utazzon vonattal nyugatra és egész idő alatt a háta mögött lesz a nyugati szél. Erős széllökések esetén kerülje a nyílt sík területeket, és ha lehetséges, maradjon az erdőben. A hosszú utakhoz a legjobb idő vasárnap reggel - a koránkelést üres utak és gyönyörű napkelte jutalmazzák majd.

Menjenek többen

Semmi sem rosszabb, mint az ellenszél az út végén, amikor már a test elfáradt. Egy csapatban átlagos teljesítménnyel elbújhat és pihenhet a szélcsendben a többi kerékpáros mögött. Fontos megtanulni a csoportos kerékpározás alapjait, kövesse figyelemmel az első kerékpárosok jelzéseit és ne tegyen zavaros vagy előreláthatatlan mozdulatokat. Más kerékpárosok társaságában könnyebben legyőzi az esetleges akadályokat és sok érdekes információt tudhat meg. Keresse meg a Strave-n a környezetében lévő klubbot, amely csapatos kerékpározásokat szervez – tempóban alkalmazkodnak a lassúbb kerékpárosokhoz is.

 

Felszerelés

Alapvető szabály - ne kísérletezzünk. Minden, amit viselni fog az úton, ki kell, hogy legyen próbálva a rövidebb utakon. Az alap a kényelmes és megbízható kerékpáros nadrág minőségi betéttel, például a Castelli Competezione. A feneke biztosan értékelni fogja és másnak nyugodtan elmehet egy könnyű regenerációs útra minden fájdalom nélkül. Ugyanez érvényes a cipők esetében is – a kerékpáros cipőknek szélesnek, puha talpúnak és kényelmesnek kell lenniük, mint például a Gaerne Tornado. A széntalpú keskeny és kemény verseny kerékpáros cipők a gyakorlott kerékpárosok és profik számára lett kialakítva. Ez ugyanúgy érvényes a felszerelés többi részére is – minél több időt tölt a kerékpáron, annál hosszabb ideig fog szenvedni.

Természetesen az öltözetnek alkalmazkodnia kel laz időjáráshoz és a hőmérséklethez. Még a legmelegebb nyáron is vigyen magával egy kabátot, amelyen nem fúj át a szél, mint példáugl az Six2 Mant W. Ha korai hűvös reggelen induk útnak akkor vigye magával a kézre húzható kézmelegítőt, amelyet felmelegedés után könnyen betesz a hátsó zsebbe. A megfelelő öltözeten kívül szükség van egy mobiltelefonra, defektjavító készletre többfunkciós kulcsra, pénzre és iratokra.

 

Étkezés

A versenyek felvételeiről biztosan ismerős a kép, hogy a profi versenyzők óránként néhányszor zseléket vagy energiaszeletet esznek. Az energiapótlás minden állóképsességi sport alapja, de mindenkinek más ízlik és eltérően reagál a különböző típusú ételekre.

Még az elsőosztályú gyártóktól származó, mint például a PowerBar kiváló minőségű és megbízható zselék sem ízlenek mindnekinek, vagy esetelg bizonyos idő után a test kevésbé fogadja el őket. Ezért érdemes magunkkal vinni nemcsak zselét hanem energia szeletet vagy nagyon finom smoothies PowerBar-t. Ha útközben megáll egy kávéra, akkor feltöltheti az energiát valami könnyűvel, mint például a szendvics vagy a toast. Két üveg PoweBar Isoactive izoaktív ital vagy elektrolit alapvetődolgok, és számoljon azzal, hogy a forró napokon meg kell majd állnia a töltőállomáson vagy üzletben, hogy pótolja a folyadékot. A regeneráció gyorsításához jó, ha van önnél egy protein szelet , mint például a PowerBar Protein Plus.

Kívánunk az első százasra jó időt, sok pozitív élményt és ne feledje, hogy a kerékpározás az új helyek és a saját határaink felfedezéséről szól.