A Santini módosítja a termelést: Szájmaszkok kerékpáros ruházat helyett

Tag-ek:
A Santini módosítja a termelést: Szájmaszkok kerékpáros ruházat helyett>

Az olasz Santini társaság, mely kerékpáros ruházatot és kiegészítőket gyárt, összes termelési kapacitását a szájmaszkok gyártására fordítja.

Így reagál az olasz politikusok felhívására és a terjedő koronavírus epidémiára, melyre Olaszországban naponta emberek százai halnak meg. Hasonlóan reagáltak más nagy olasz társaságok is.

Santini csatlakozik a Sitip helyi textilgyártó céghez és március 23-tól, hétfőtől naponta több ezer arcmaszk gyártását tervezik. Már csak a prototípus tesztelésére várnak.

A Santini társaság székhelye Bergamo tartományban található, közvetlenül Lombardia legérintettebb területén. Az első pár ezer szájmaszkot elsősorban Bergamo tartományba szállítják. Az egynapos szájmaszkokat az emberek hiányuk miatt van úgy, hogy egy hétig is használják.

A Santini a Trek – Segafredo elit országúti kerékpáros csapatot ruházza, valamint a kerékpározás világ- és Európa bajnokát, mivel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) tagja. A múltban a Mapei, Team Katusha, GreenEDGE, Vacansoleil csapatokat is ruházta, valamint 25 éve biztosítja a Giro d'Italia győztesének a rózsaszín mezt. A szlovák nemzeti csapatot is ő ruházza, tehát Peter Sagant Szlovákia képviseletében.