HOGYAN ÁLLJON RAJTAM AZ MTB-MEZ?>

A hegyi kerékpáros (MTB) mezek szabásvonalát konkrétan erre a típusú kerékpározásra tervezték. Tehát mezvásárlás előtt fontos eldönteni, hogy Önnek melyik kerékpározási stílus felel meg a legjobban. Ennél az aerodinamika nem játszik olyan fontos szerepet, mint az országúti kerékpározás során, talán a testhez állóbb XC-mezek kivételével.

Az MTB-mez felpróbálásakor vegye figyelembe, hogy a bringán milyen testhelyzetben fog ülni. Semmiképp sem szabadna azt éreznie, hogy valamilyen módon korlátozva van, mert a teste az országúti bringázással összehasonlítva sokkal többet fog mozogni. Ezenfelül elképzelhető, hogy különféle védőfelszereléseket is viselni fog, tehát a meznek mindenképpen lazábbnak kell lennie.

Gondolja át, hogy hol és milyen hosszú ideig fog tekerni. Ha a benőtt trail-ek vagy a downhill mellett dönt, akkor a mez hosszú ujjai megvédik az ágaktól. Ha azt tervezi, hogy hátizsákkal a hátán vagy melegben fog tekerni, semmiképp se feledkezzen meg a mez szellőzést biztosító részeiről, amelyek növelik a kényelmét.

Amennyiben Ön abszolút kezdő és tanácsra van szüksége a hegyi kerékpározás alaptípusait illetően, feltétlenül olvassa el Adam MTB KERÉKPÁRT SZERETNE VENNI? című blogját. ITT OLVASHATJA A TIPPJEINKET! Itt megtudhatja, hogy mi a különbség a trail, az XC, az Enduro vagy Freeride bringák között. Így könnyebben eldöntheti, hogy milyen stílusú MTB-mezre lesz szüksége.

Akkor tekintsük meg a mezeket.

  1.     XC-mez (Cross Country)

Első pillantásra ezek a mezek nem különböznek az országútiaktól. Nem is volna teljes kerékpáros melléfogás egy ilyen mez használata az országúti vagy gravel biciklin. A szabásvonala szűkített, szóval a fölösleges anyagréteg „csapkodásának” a veszélye nem áll fenn. És valószínűleg nem is lesz hátizsák a hátán az ilyen stílusú kerékpározás során, így a hátsó zsebeinek fogja hasznát venni.

Sanitini Trek TFR XC 2021 Factory Racing

Könnyű, szellős, hatékony, rövid ujjú mez cipzárral a teljes hosszában. A mikroszálas poliészter szövetanyagnak és az ujjak szabásvonalának köszönhetően hatékony minőséget biztosít. Az alsó részen található szilikon öv garantálja a tökéletes testhez simulást kerékpározás közben.

Holokolo Trace

A mez kellemes, testhezálló alapanyagból készült, amely elvezeti az izzadtságot, és a szilikon szegélynek köszönhetően tökéletesen a helyén tartja menet közben is. Az unisex szabásvonal és a megerősített hátsó zsebek révén remekül passzol és az összes kerékpáros felszerelés elfér benne.

    2. Trail vagy Enduro mez

Ezek a mezek általában vastagabb és tartósabb alapanyagokból készülnek olyan könnyebb szövetből készült részekkel, amelyek jobban szellőznek. A pólóhoz hasonló szabásvonallal kellene rendelkeznie, viszont technikai szövetekből és speciális szabásvonallal, amelyek megkönnyítik a kerékpározáshoz való alkalmazkodást. Valamint a szabásvonaluk laza, hogy a védőfelszerelés is elférjen alatta.

 

Holokolo MTB kolllekció

A Holokolo műhelyében tervezett MTB-mezeket a sikeres országúti kollekció ihlette, új és eredeti dizájnnal gazdagítva. Stílusosak, funkcionálisak és mindenki számára hozzáférhetők.

A szabadidős szabásvonal és a funkcionális alapanyag hozzájárulnak az Ön kerékpáros élményéhez akár egy lejtős erdei trail-en vagy egy családi kiránduláson.

Alé Arrow

Az Arrow mezek a technikai megoldásokat és a kényelmet ötvözik. A szilárd és kényelmes alapanyagok megfelelő párosítása a gyors ereszkedéshez és az erős érzelmekhez lett létrehozva. A mez könnyűsége és légáteresztőképessége maximális kényelemérzetet biztosít.

Scott Trail Vertic Lady

A versenyzéshez kialakított szabásvonalával, a hátrész 3D-s hálójával és a hosszabb hátsó résszel a SCOTT Trail Vertico póló pontosan olyan jól néz ki, mint amilyen hatékony.