Vásárlás >

A kerékpáros ruhák és cipő folyamatos elrongyonlódása és elkopása belekényszerített abba, hogy elkezdjek új ruha után nézni. Az egyik webáruházban néztem a kerékpáros cipőket, a rövidnadrágokat egy másikban a hosszú nadrágot. Utána jutott eszembe, hogy a Holokolo árul kerékpáros cipőket és kerékpáros ruhákat :-) És legnagyobb meglepetésemre még különleges méretezésben is nagy mennyiségben vannak raktáron termékek, alias hajók és köpönyegek.

Amikor a régi MTB kerékpáros cipőmön a csat majdnem leesett az utolsó menet előtt, muszáj volt rászánnom magam a régóta halogatott vásárlásra. Olyan ember vagyok, aki nem szereti a vásárlást, és amikor valamire szükség van, egyszerre több dolgot szeretnék elintézni, hogy aztán egy ideig ne kelljen ezzel foglalkoznom.

Mivel Pozsonyban élek, azonnal célba vettem a klasszikus boltot, amelyet a Holokolo készül más országokban és városokban is nyitni, valószínűleg több szlovákiai városban is.

A neten már előre kiválasztott MTB Garene kerékpáros cipők nemcsak világos feketében, hanem ezüstben is, pont mint a teljes felszerelésem (állítólag az összeillő színek növelik a kerékpáros sebességét), azonnal jók voltak rám, csak azt sajnálom, hogy nem lehet a bal lábra 47 a jobb lábra 48-as méretet rendelni:-)  Nyert a jobb.

Ezt követték az MTB rövidnadrágok.  Ha már majdnem három évig Haven márkát koptattam és már szétesőben voltak, ideje volt beszerezni egy újat. Megtetszett a Scott Khaki nadrágja, a méret jó volt, már ment is a kosárba.

És ha már a boltban vagyok, akkor a téli jégen történt esésem miatt összevarrt hosszú országúti kerékpáros nadrágomat is ki kéne cserélnem egy újra. Annak ellenére, hogy teljesen elégedett voltam az eredetivel és ugyanolyat szerettem volna venni, csak a Holokolo sajnos nem forgalmazza azt a márkát, úgy döntöttem, hogy kipróbálok egy másik márkát a kínálatukból. A Castelli és a Santini között vaciláltam és a Santini nyert, mivel volt belőle XXXL méret raktáron. Mit tehetnék, ha sok év nyeregben eltöltött idő után az edzett combokra nem megy fel akármi :-)

A bevásárlásra velem tartott a feleségem is, aki szokásos módon megörökölte az én használt sisakjaimat, de szerettem volna őt meglepni egy új Limarkkal. Mindketten hordjuk a Limar sisakokat, én az újat, a feleségem az én régi sisakjaimat, és praktikusságukat és könnyűségüket nem cserélnénk le semmire.

A vásárlásomat egy pamut Castelli felső koronázta meg, amelyet a fél évvel ezelőtti látogatásom során fedeztem fel, de akkor nem volt elérhető az én méretemben. Ami a felsőket illeti, nagyon igényes vagyok, ezért egy év után megleptem magam egy új kerékpáros mintás pólóval.

A következő vásárlása talán fél év múlva kerül sor, ha megint összegyűlnek az elnyűtt darabok a kerékpáros gardróbomban.

Nagyon értékelem a Holokolo széles választékát, ahol mindent egy helyen meg lehet venni akár online felületen akár klasszikus boltban.

Már csak olyan kiegészítőket hiányolok, mint a lámpák, kabátok, szerszámok, de nem lehet minden. De talán idővel meg fogunk lepődni….