Vélemények: Nyár kontra Holokolo Elite mezek

Tag-ek:
Vélemények: Nyár kontra Holokolo Elite mezek>

Daniela, Adrián, Michal és Stanley bloggereink kipróbálták a Holokolo Elite kollekció új mezeit, és véleményezték a mez alapanyagát, funkcionalitását, szabásvonalát és dizájnját. Hogyan álltak helyt a mezek a nyári napok legnagyobb forróságában?

A dizájn kiválasztása

Daniela:

„Az új Holokolo Elite mezkollekció első pillantásra biztosan mindenki figyelmét magára vonja. A változatos dizájn-választékban mindenki megtalálja a neki valót. Részemről a színes Alive mez lett az elsőszámú bajnok. Attól a pillanattól kezdve, ahogy a kezembe került a mez, teljesen elvarázsolt. A motívumok és a színek kifogástalan kivitelezése biztosítja a láthatóságot az úton is, mivel a mez már messziről felkelti mindenki figyelmét.”

Adrián:

„Az előző kollekcióhoz hasonlóan az ELITE kollekció is számos különböző színváltozatot kínál. A legnagyobb forróságban teszteltem a mezt, és bár a Crazy modell teljesen fekete, engem semmilyen módon nem korlátozott. Épp ellenkezőleg. Még ha kint több, mint 30 fok is volt, ebben a mezben a szó szoros értelmében fel sem tűnt.”

Michal:

„Ami a dizájnt illeti, azonnal látszott rajta, hogy olyan kerékpárosoknak tervezték, akik szeretik, ami szép, visszafogott és elegáns. Én a sötét színeket kedvelem, és szeretem a sötét és a merész színek kontrasztját, így a Content Elite fekete-fehér meze azonnal elnyerte a tetszésemet.”

Stanley:

 „Én olyan színt választottam, amilyen még nem volt a szekrényemben. Ezért felkeltette az érdeklődésemet a Surprised Elite mez piros színben, narancssárga és sárga kiegészítőkkel, amely már a weboldalon is nagyon elegánsnak és stílusosnak tűnt. És a valóságban is a mez nagyon stílusos.”


Hogyan állt a bloggereken a szokványos méret?

Daniela:

 „XS-es méretet rendeltem, ami a szokásos méretem, és pontosan illik rám, tehát nem kell aggódni a méretezés miatt, és a szokásos méretéhez is hozzájut.”

Adrián:

Az ELITE kollekció a kerékpározás összes rajongóját megszólítja, kortól, nemtől vagy akár súlytól függetlenül. Ugyanis 6XL-es méretben is találhatók mezek, amit manapság nem látni a sportruházat kínálatában, és ez mindenképpen nagy előny azoknak, akik szeretnének kerékpározni, de nem találnak olyan kerékpáros ruházatot, ami jól mutatna rajtuk. A Crazy ELITE mezt választottam L-es méretben. 185 cm vagyok, és meg kell mondjam, hogy a mez rám tökéletesen passzolt.”

Michal:

 „A mérettáblázatok alapján az L-es méretet választottam, ami egyben a ruhaméretem is. Néha egy ilyen döntés felpróbálás nélkül egy kicsit lutrinak számít, de a CONTENT ELITE-t mintha rám öntötték volna. Kimondottan tetszett a slim szabásvonal a „hurka feeling” nélkül.

Stanley:

 „Szokásomhoz híven az előző teszteknél hasonlóan a 190 cm-es és 87 kg-os testalkatomhoz az L-es méretet választottam.”


Alapanyag:  Hogyan "élte túl" a mez a bringázást a legnagyobb hőségben is?

Daniela:

„Az új mezkollekció legnagyobb előnye kétségtelenül a készítéséhez felhasznált alapanyag. A mezt a nyári napsütésben is teszteltem, és remekül éreztem magam. A mez vékony és szellős alapanyagból készült, amely meleg időben kellemesen lehűtött.”

Adrián:

„Az alapanyaga rendkívül könnyű és légáteresztő, ami garantálja a minőségi szellőzést, főleg a nagy hőségben. Soha nem tapasztaltam még ilyen tökéletes szellőzést és izzadságelvezetést egyetlen meznél sem. Még ha kint több, mint 30 fok is volt, ebben a mezben a szó szoros értelmében fel sem tűnt.”

Michal:

„A mezt meleg időjárásra tervezték, amit a DealSilk alapanyag is bizonyít, amely nagyon puha és sima. Kifejezetten tetszik, hogy kényelmes, de jó aerodinamikai tulajdonságokkal is rendelkezik. A termoval együtt jól elvezeti az izzadságot a testről, és az általam választott sötét szín ellenére nem érzem, hogy bármilyen módon sült volna rajtam. A kiváló légáteresztő képessége révén gyorsan szárad, amit a kényelem szempontjából is értékelni fog, mondjuk, ha túlzottan izzad, vagy egy zápor kapja el, egyszerűen nem érzi úgy, mintha valami vizes rongyot viselne a testén.”

Stanley:

„A rugalmas alapanyaga révén a mez tökéletesen idomult a testalkatomhoz. Semmi sem lóg ki, vagy lebeg. A mez szegéllyel van ellátva, amely megakadályozza a kicsúszását. Az ujjak is rugalmas anyagból készültek, ami biztosítja, hogy a hidegebb napokon az ujj felfogja a karmelegítőket. Az alapanyag nagyon jó hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, így a testet tökéletesen szellőzteti, miközben a forró nyári napokon lehűti.”

 


Rejtett zseb, fedett kopásálló cipzár és egyéb menő funkciók

Daniela:

 „A Holokolo mezek előző kollekciójánál a magasabb gallért hátránynak tekintettem. Ez a probléma az Elite mezeknél már nem jelentkezik, így még ha a nyakáig is felhúzza, akkor sem érzi úgy, mintha fojtogatná. Az Elite mezek cipzáras zsebbel is rendelkeznek, amely más márkákhoz képest nagyobb, így a telefonja is elfér benne. A mezek további óriási érdeme a szegélye, amely már nem egy hagyományos szilikon derékpánt, hanem a meghosszabbított hátrészre szilikon pontok vannak nyomtatva, ami miatt a mez derékban nem húz, hanem folyamatosan a helyén marad.”

Adrián:

„A sportruházat ne csak jól mutasson, hanem legyen funkcionális és a lehető legnagyobb mértékben hasznos. Az ELITE mezeken 4 hátsó zseb található, amelyek közül a negyedik cipzáras, és az értéktárgyak tárolására szolgál. Ami a hátsó zsebek méretét illeti, számomra kielégítő, mert a telefonom is kényelmesen elfér benne, ami a többi mezben nem fért el, és amelyekhez kormánytáskát kellett vennem. A mez gumírozott hátsó szegélye rögzíti a mezt a testen, így megakadályozza a mez felesleges felgyűrődését és csúszkálását. Pluszként értékelem az ujjak szegélyeit is, amelyek nem gumírozottak, hanem ugyanabból az alapanyagból készültek, mint az egész mez. Biztonsági elemként a hátsó zseb alatti fényvisszaverő sáv sem maradhat el.”

Michal:

 „Tetszik, hogy a zsebek fényvisszaverő elemmel vannak bélelve, és így még a sötét színek olyan megrögzött hívőit is láthatóvá teszik az utakon, mint engem. A zsebek elég nagyok a mobiltelefon, az esőkabát vagy a „bringás cipő” tárolására. Még ha „fullosan teli” is vannak, nem nehezednek a test hátsó része felé, mert a mez alján van egy szilikon szegély, ami ezt megakadályozza. Ami a zsebek kialakítását illeti, abszolút elégedett vagyok. A terepen viseltem a mezt, és semmi sem esett ki a zsebekből tekerés közben. Nagyon tetszik a cipzáras oldalzseb is, ahol fontosabb dolgokat, például kulcsokat, pénzt stb. tárolhatok.”

Stanley:

 „Nagyon örülök a mez könnyedségének, a dizájn kifinomultságának, a cipzáron lévő stílusos logónak és a textíliával borított cipzárvégnek, ami védi a nyakat a karcolásoktól, ezt mi, „szakállasok” kimondottan díjazzuk. A mez hátulján három zseb található, pl. mobiltelefon, kulcsok vagy az esőköpeny számára. Engem leginkább a mez rejtett oldalzsebe nyűgözött le. Természetesen a gyártó a biztonságra is odafigyelt, hiszen a mez hátulján fényvisszaverő sávok találhatók, amelyek igencsak jól jönnek a késő nyári esti kerékpározás során.”


Szabásvonal: Tekerés közben a mez a helyén maradt?

Daniela:

 „A testhez simuló szabásvonal elősegíti a biciklizés kellemes érzését, mivel a mez nem húzódik sehol, és szépen a testhez idomul. Az új kollekció egyértelmű előnyei a dizájn és a szabásvonal, de mindezeket az előnyöket megelőzi egy, amelyet biztosan díjazni fognak azok, akik a legmagasabb követelményeket támasztják a kerékpáros ruházattal szemben.”

Adrián:

„Ami a szabást illeti, mindenképpen megérdemli az ELITE jelzőt. A mez és a nadrág közötti átmenet olyan pontos, hogy láthatatlan, és az összhatásuk letisztult és elegáns. Hasonlót eddig csak a profi mezeken láttam a pelotonban.”

Michal:

 Az első dolog, amit az új mezen megvizsgálok, azok az ujjak, mert néhány drága aero modellnél tapasztaltam fojtogató hatást, és egyáltalán nem szeretem, amikor az ujj lefojtja a bicepsz véráramlását az egész túra során. Az ujjak nagyon puhák, és szépen követik a karom vonalát. A szegélyük szilikonos, így nem húzódnak felfelé. A szilikon még nagyobb sebességnél is elegendő, az ujjak pedig nem fújódnak fel.


Egy másik nagyon fontos dolog a mez elülső és hátsó hosszának a megfelelő aránya. Nem szeretem, hogy amikor felülök a kerékpárra a mez a nadrágom béléséig nyúlik a nadrágom alhasán, vagy feltűrődik, és zavar stb. A mez készítésekor odafigyeltek erre a részletre is, az elülső rész sokkal rövidebb, mint a hátulja, így ez a fajta feltűrődés nem fordul elő.”


Hogyan értékelik a bloggerek az árat és a minőséget?

Daniela:

 „Annak ellenére, hogy a Holokolo Elite kollekció meze csak valamivel több, mint 21 700 Ft jön ki, el tudom képzelni, hogy a legkeményebb versenyeken is ebben tekerjek, valamint az egész év folyamán.”

Michal:

 „Árát tekintve a Holokolo ELITE mezt az arany középút kategóriájába sorolnám, ahol új irányt szabhat, hogy az ilyen „ruciknak” hogyan kell és lehet kinéznie. Számos színkombinációban kapható, így a fiatalabbak és idősebbek, férfiak és nők egyaránt válogathatnak. Az alkalmazott technológia és a tulajdonságok tekintetében nagyon kellemesen meglepett, és gyorsan az egyik kedvenc mezemmé vált, amelyet a valóban nagy hőségben is felvehetek.”

AZ ÍRÓKRÓL:

Foto autora
Foto autora
Foto autora
Foto autora

Egy viszonylag fiatal férfi egy Magas-Tátra alatti kis faluból, aki az életútját keresztező embereknek köszönhetően kezdett el kerékpározni. Szabadidejében élvezi a bringázást. Szakmai életében az általános iskolában gondozza a gyerekeket és zenei csoportban basszusgitáron és nagybőgőn is játszik.