5 módszer, hogyan védekezhet kerékpározáskor a rovarok elleni

Tag-ek:
5 módszer, hogyan védekezhet kerékpározáskor a rovarok elleni>

Legyek, szúnyogok, kullancsok, méhek vagy lódarazsak. Kerékpározás közben sokféle rovar okozhat kellemetlenséget.  Különösen az allergiásoknak kell odafigyelni. Még a profi kerékpározásból is tudunk olyan esetekről, amikor a rovarcsípés miatt kényszerültek a kerékpárosok, hogy visszalépjenek a fontos versenyektől. Versenyezni nem lehet, amikor sárgabarack méretű duzzanat jelenik meg például a szemen.   

A rovarok semmiképp sem lehetnek ok arra, hogy ne kerékpározzon. Számos hatékony módot ismerünk, hogyan védekezzünk ellenük. 

Megfelelő ruházat és felszerelés

Kezdjük azzal a kérdést, hogy mit vegyünk fel. Kerékpározáshoz eredeti, feszes kerékpáros ruházatot ajánlunk. A rovaroknak ez által megakadályozza, hogy érzékeny intim területekhez férjenek, illetve nem fognak mérgesen csapdába esve dühöngeni a háta közepén. A rovarok elleni védelmet növeli a szemüveg és a hálós sisak. Amellett, hogy a feszes ruházatot választja, védelmét a megfelelő színű ruha is növeli. Mindennek megvan az előnye és hátránya is. Az élénk színeket jobban látják a járművezetők, viszont a rovarok számára is vonzóbbak. A sötét színek jobban vonzzák a napsugarakat, a rovarok számára viszont nem vonzóak. 

Rovarriasztók

Egy másik alapvető védelmi stratégia a rovarriasztók használata. A piacon különböző természetes verziók vagy karkötők találhatók. Ha hosszú ideig az erdőben kerékpározik, javasoljuk, hogy legyen Önnél speciális csipesz a kullancsok eltávolítására és fertőtlenítőszert.

Édes illatfátyol nélkül

Ügyeljen arra is, hogy a rovarok számára ne legyen feleslegesen vonzó az édes illatokkal. Akár egy túlérett banán illatával a mez zsebében vagy a sporttáskában.

A megfelelő hely és idő kiválasztása

Minél közelebb van a vízhez és az estéhez, annál több rovarra számíthat közvetlen közelében. És a rovarok agresszivitását növeli a száraz időjárást. Bizonyára ismeri ezt a két egyszerűsített rovarviselkedési szabály. Alkalmanként illik szem előtt tartani, amikor a kerékpárutat tervezi.    

Legyen nyugodt.

Mit kell még hozzátenni? Még akkor is, ha a legjobb ruházatot és rovarriasztót használja, mindig az útjába akadhat egy szófogadatlan rovar vagy rovarraj, amelynek éppen rossz napja van. Ilyenkor őrizze meg nyugalmát. A hisztérikus kéz és láb mozdulatok többnyire nem segítenek.