Ki támogatja a kerékpáros csapatokat?

Tag-ek:
Ki támogatja a kerékpáros csapatokat?>

Bora-Hansgrohe, CCC team vagy Jumbo-Visma. Ezek a kerékpárcsapatok ismert nevei. És tudja, hogy Sagan, Van Avermaet vagy Roglič miért hordja a mezén ezeket a feliratokat és mit jelentenek?

A közúti kerékpározás egyedi, és máshogy működik, mint például a futball. Nem csak a mez, hanem a csapatok nevei is változik a támogatók szerint. Kezdetekben a csapatokat különösen a kerékpár és kerékpáros felszerelések gyártói és forgalmazói támogatták. Ez még mindig érvényes a hegyi kerékpározás világában.

A második világháború után a közúti kerékpározás világába csatlakoztak nagy nemzeti és nemzetközi vállalatok. A kerékpározáson keresztül be tudják mutatni márkájukat több tucat országban viszonylag olcsón.  Közvetlenül egy érdekes kombinációban a pálya mellett, a több órás TV közvetítésen keresztül, valamint az interneten és a közösségi hálózatokon keresztül. Az, melyik országból származnak a támogatók és ahol működnek, nagyban befolyásolja az egyes csapatok listája.

AG2R LA MONDIALE

A francia csapatot egy biztosítással és megtakarításokkal foglalkozó cég támogatja. Ennek több mint tízezer alkalmazottja van. A csapat meze és a cég logója is barna és kék színeket ötvöz. A barna a földet szimbolizálja és a kék az eget.

ASTANA PRO TEAM

Az az érdekesség, hogy ez a csapat korábban Kazahsztán fővárosa nevét viselte. Ezt időközben Astana névről átnevezték Nur-Sultan névre. Kazahsztáni állami vállalatok támogatják őket.

BAHRAIN-MCLAREN

Nasser bin Hamad Al Khalifa. A bahreini királyi család tagja, aki a csapat létrehozása mögött áll. A bahreini királyság és a McLaren támogatja őket. A brit márka, évtizedek óta ismert a Forma-1 világából,  az autóipari gyártás és fejlesztésen kívül sport felszerelésekkel is foglalkozik.

BORA-HANSGROHE

Peter Sagan vagy Rafal Majka nem véletlenül jelennek meg konyhai környezetben a videókban. Bora egy modern konyhabútor gyártó. És Hansgrohe csaptelepekkel foglalkozik.

CCC Team

A narancssárga lengyel csapatot a lábbeliket értékesítő hálózat támogatja. A CCC-nek több mint 1200 boltja van 29 országban.

COFIDIS

A Cofidis egy további francia pénzügyi vállalat, amely jelen van a kerékpározás világában. Sok országban kínál hiteleket.

DECEUNINCK-QUICK-STEP

A Deceuninck PVC ablakok gyártója és Quick-Step laminált padló gyártója finanszírozza a belga csapatot. Mindkét vállalat  kék színben jelenik meg, így a főmezőny legnyerőbb csapata is kéket visel. A csapat tulajdonosa egy cseh milliárdos, Zdeněk Bakala.

EF PRO CYCLING

Ennek a csapatnak egy különleges támogatója van az emberi erőforrások területéről. Az Education First a világ egyik legnagyobb magánoktatási szervezete. Leányvállalatai nyelvtanulással, oktatással és csereprogramokkal foglalkoznak. Több mint 40 ezer alkalmazottja van.

GROUPAMA-FDJ

FDJ egy francia lottó társaság, amely ugyanazt a csapatot támogatja már több mint 20 éve. A Groupama egy másik francia vállalat a biztosítási ágazatból, amely a kerékpározás világában jelen van.

ISRAEL START-UP NATION

Az izraeli csapat kezdő az elit között. Egy Tel Aviv-i nonprofit szervezet támogatja őket , amely "hidakat épít az izraeli innováció felé".

LOTTO-SOUDAL

Lotto a belga állami lottó támogatja a kerékpáros csapatot 1985 óta. Soudal az építészeti kémia területén tevékenykedik.

MITCHELTON-SCOTT

Mitchelton borász és Scott kerékpárokat gyárt. A csapat tulajdonosa az egyik leggazdagabb ausztrál, Jerry Ryan,

MOVISTAR TEAM

Movistar a Telefónica távközlési cég márkája, amely Spanyolországban és a latin-amerikai országokban működik. Egyes országokban az O2 márkanév alatt működik.

NTT PRO CYCLING

Nipon Telegraph and Telephone egy másik távközlési cég a kerékpározás világában. A legnagyobb japán cégek közé tartozik mint a Toyota, Mitsubishi és Honda.

TEAM INEOS

Michal Kwiatkowski vagy Chris Froome az Ineos nemzetközi kémiai társaság által támogatott csapat mezét viseli.

TEAM SUNWEB

Nap az interneten keresztül. A német csapat neve is jelzi, hogy a fő támogató egy utazási iroda, amely utazásokat szervez a naphoz közelítve.

TEAM JUMBO-VISMA

Jumbo egy holland szupermarket hálózat. A Visma egy norvég informatikai vállalat. Ilyen, az első pillantásra összeférhetetlen kapcsolatokat is kínál a kerékpározást támogatók világa.

TREK-SEGAFREDO

A Trek kerékpárgyártó és Segafredo kávéval foglalkozó vállalat áll az amerikai csapat mögött.

UEA TEAM EMIRATES

Az Egyesült Arab Emírségek és az Emirates állami légitársaság biztosítja pénzügyileg ezt a csapatot, ahol Gaviria és Kristoff is versenyzik.