A SIX2 SML SUPERLIGHT UJJATLAN TRIKÓ – AZ EXTRÉM MELEGBEN KERÉKPÁROZÓK TITKOS FEGYVERE

Tag-ek:
A SIX2 SML SUPERLIGHT UJJATLAN TRIKÓ – AZ EXTRÉM MELEGBEN KERÉKPÁROZÓK TITKOS FEGYVERE>

Az utóbbi években az időjárás egyre melegebb. A mi vidékünkön már a 35 fok feletti hőmérséklet sem ritka. Az edzés és a versenyzés során véleményem szerint nem tudunk ebben a kutya meleghez teljes mértékben akklimatizálódni és az általunk végzett összes testmozgást sokkal nehezebbnek érzünk. Szerencsére ebben a modern korban sok olyan alapanyag létezik, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy még az ilyen kihívást jelentő körülmények között is kiváló teljesítményt nyújtsunk. Ebben a cikkben bemutatom Önöknek az extrém forróságban használt „titkos fegyveremet“ - a SIX2 SML SUPERLIGHT ujjatlan trikót.

A SZERVEZET TÚLHEVÜLÉSE GONDOT OKOZ

A rendszeresen versenyző kerékpárosok közé tartozom. A kerékpáros versenyek általában délelőtt tizenegy óra körül kezdődnek, ezért a testemet rendszeresen kiteszem az extrém körülmények hatásának. Régebben nagy gondot okozott a testem túlhevülése. Amint a „saját levemben főttem” a vérem az ereimben szó szerint felforrt, néha annyira felforrósodott, hogy elkapott a hidegrázás, ami ennek az állapotnak a végső szakasza. Minden versenyen, amelyen túlhevültem, vissza kellett vennem a tempóból és aztán már csak a versenyzők után poroszkáltam. A fordulat akkor következett be, amikor felfedeztem az extrém hőségre tervezett termofehérnemű előnyeit. 

MI AZ OKA ANNAK, HOGY A SZERVEZET A TERMO NÉLKÜL FELHEVÜL

  1. Nem minden kerékpáros mez rendelkezik UV védelemfaktorral, és ha nincs alatta semmi, a nap a bőrét „égetheti”, ami gyors teljesítménycsökkenést idézhet elő és a hőérzet tényleg hihetetlenül kellemetlen. 
  2. Ha termofehérnemű nélkül teker, teljesen elönti az izzadság, a pórusok nem tudnak lélegezni, így a testnek nincs ideje lehűlni, amikor az szükséges.
  3. A mezből csak egy nedves rongy lesz, ami a testére tapad. Az erdőn és a mezőn át, az ereszkedés és a mászás során a hőmérséklet dinamikusan változik, így érzékenyebben érzékeli ezeket a különbségeket. Amikor kisuhan az erdőből (ahol árnyékban és ereszkedés közben a szél átfújja) egy forró rétre, szinte az ájulás környékezi, és a beállított tempóból sajnos vissza kell vennie.
  4. Amikor a lejtőn lefelé a szél átfújja, termo nélkül olyan lehűlést érzékelhet, ami az egészségének semmiképpen sem tesz jót. A testrészek közül ezt a derék érzi meg a legjobban, mert átfázik és az elkövetkező napokban azon a tájékon fog kellemetlen fájdalmat érezni. 

MIBŐL KÉSZÜLT A SIX2 SML SUPERLIGHT TRIKÓ 

Jelenleg az olasz SIX2 cég által gyártott SML SUPERLIGHT termo trikót viselem tekerés közben. A trikót polipropilénből és szénszálakból varrták. Az összes magas hőmérsékletnél végezhető sportághoz alkalmas. Javasoljuk, hogy a terméket úgy viselje a sportruházat alatt, hogy közvetlenül a bőrével érintkezzen. Teljes mértékben véd az izzadság ellen, szárazon tartja a bőrt és kiváló a szagképződés ellen. Ezenfelül fenntartja a test megfelelő hőszabályozását, ami a sportteljesítmény szempontjából döntő fontosságú.

HOGYAN ÁLL RAJTAM A TRIKÓ

A trikó kiváló sportos szabásvonallal rendelkezik, teljesen rugalmas és a bőrhöz simulva nagyon kényelmes viselet. Valójában nem is érzem, hogy bármit is viselnék. A mez alatt nem hat zavaróan, a testemen nem fordul el, nagyon elégedett vagyok vele. Ha megrendeli, rendeljen egy számmal nagyobb méretet, mint a saját konfekciós mérete. 

ELŐNYÖK, AMIKET TEKERÉS KÖZBEN ÉREZHETEK 

Persze még mindig azt állíthatják egyesek, hogy ilyen melegben nincs értelme a ruhák rétegezésének és sokáig én is így gondoltam. Mégis éppen az ellenkezője az igaz. Világos, hogy még mindig úgy érzem, hogy melegem van, de a testem az erőkifejtés folyamán száraz marad és a hőmérsékleti különbségekre nem vagyok annyira érzékeny. Az alapanyag folyamatosan fenntartja a szervezet hőmérsékletét az erőkifejtés egész ideje alatt. Nem forr fel a testem mászás közben még a nyílt tereken sem a mezőn, ahol a Garmin 39 fokot mutat. A lejtőkön lefelé nem fúj át a szél, tehát az egészségemet is óvom. Amióta megvan, egyszer sem hevültem túl, és a versenyeken vagy az edzéseken maximális teljesítményt tudok nyújtani.

Ha nem képes optimális teljesítményt nyújtani az ilyen kihívást jelentő körülmények között, mint az extrém forróság, javaslom, hogy próbálja ki a SIX2 cég által gyártott SML SUPERLIGHT termo trikót, egy olyan eszközként, amely növelheti kényelmét a versenyek vagy az edzések során, ahol a maximális teljesítmény nyújtása elengedhetetlen. A trikót megtalálhatja a Holokolo weboldalán, ahol különféle szuper színkombinációk közül válaszhat.