A szakértő javaslata: Mit viseljünk a kora tavaszi kerékpározás során?

Tag-ek:
A szakértő javaslata: Mit viseljünk a kora tavaszi kerékpározás során?>

A tavaszi kerékpározás sok kerékpáros számára a legszebb az év során. Viszont csalóka lehet a változó időjárásnak köszönhetően. Olvassa el szakértőnk, Dominik tanácsait, hogyan készüljünk fel a tavaszi bringázásra.

Délben süt a nap és a hőmérő húsz fokot mutat, este viszont az erdőben meglepi Önt az eső, a hőmérő higanyszála pedig tíz fok alá süllyed. Felmelegedés és izzadás a hosszú emelkedőn a csúcs felé, valamint gyors kihűlés a lejtőn. A márciusi vagy áprilisi kerékpározás során gyakori a ruharétegek váltogatása.

Javasoljuk követni az alapszabályt: Mindig vigyen magával több réteget, melyet egyszerűen el tud rakni a zsebébe, ha nem akarja viselni. Ezért is jó, ha van a kerékpáron egy zseb az iratoknak vagy mobilnak, hogy a mezen lévő zsebet a pótruházat tárolására használhassa.

Első rétegnek a hosszú ujjú Six2 TS2 pólót ajánljuk. A piac legkönnyebb és legjobban légáteresztő polipropilén anyagából készült valódi szénszálakkal ötvözve. A szövet biztosítja a meleg átvitelét és antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megvédik a testet a több szintetikus anyag súrlódása által létrejött elektromos töltődéstől.

Második rétegnek megfelelő a Santini Svolta Winter mez. Bélelt, mégis légáteresztő. Hátul zsebekkel rendelkezik, mely további rétegek tárolására szolgál. Mint például az ultrakönnyű és aerodinamikus Alé Light Pack mellény, melyet könnyű összehajtani. Hasonlóképpen praktikus az Agu Essential Rain dzseki a gyorsan romló időjárási viszonyok elleni védelemre. Légáteresztő és vízálló. És szintén elfér a mez hátsó zsebében. Ezt a három réteget szükség szerint kombinálhatja a hőmérsékletnek és csapadéknak megfelelően.

Nadrágként illik hozzá a Biemme Item Winter nadrágtartóval és alsó cipzárral. Super Roubaix anyagból készült NanoTech technológiával. Ezt azt jelenti, hogy nem ázik át és értékelni fogja vízálló tulajdonságát. Kiegészítheti egy második réteggel, mégpedig rugalmas Biotex Thermal termo lábszárvédővel. Biztosítja a láb izmainak hővédelmét, hatékonyan vezeti el az izzadságot és szárazon tartja a bőrt.

Hasznos tavaszi kiegészítő a Castelli Ros kerékpáros sapka is, mely igazodik a változó időjárási viszonyokhoz. A titok abban rejlik, hogy az első szél- és vízálló panelt hátra lehet hajtani a teljes légáteresztés érdekében, előre hajtva pedig tökéletes védelmet nyújt. Mindemellett, a Pertex anyag rendkívül vékony, hogy a sapka elférjen a sisak alatt.