HOLOKOLO SHAMROCK SZETT - ISMERTETŐ>

Ha azt szeretném, hogy egy új kerékpáros szett felváltsa vagy felfrissítse, amit évek óta viselek, akkor a piac kínálatából nagyon nehéz választani. A webshopok oldalain remek fotókat, különféle árakat láthatunk és jól hangzó ismertetőket olvashatunk. 

Szuper érzés egy olyan szettet felfedezni, amelyik illik Önhöz és remekül érzi magát benne minden útja során, vagy ahhoz képest meglepően jó, mint amennyi pénzt kifizetett érte. De, ha nincs róla pontos elképzelése, hogy mi az, ami Önnek megfelel, vagy nincs ismerőse, aki tanácsot adjon, ez általában nem szokott összejönni.

Az utóbbi években számos kerékpáros mez és kerékpáros nadrág cserélődött nálam. Nagyrészt szokványos mezekről volt szó, pl. a Decathlonból, de még az AliExpress-ről is kipróbáltam néhány szettet. Most lehetőségem van kipróbálni egy komplett HOLOKOLO szettet, összehasonlítani és megosztani Önökkel az észrevételeimet.

Ez a kollekció rengeteg választási lehetőséget kínál, akár a kiváló teljesítményt vagy a jó minőséget keresi a hosszú állóképességet igénylő utakhoz vagy a gyorsabb csoportos kerekezéshez vagy versenyekhez.

Itt található a listám, ahol kifejtem, hogy a tapasztalataim szerint a lelkes rajongók mire figyeljenek oda a legjobban egy kerékpáros szett kiválasztásakor.

 

A dizájn és a küllem

Kétségtelen, hogy eleinte engem is és a legtöbbünket olyan kerékpáros szett fog vonzani, amit az szerint választunk, hogy szerintünk hogyan fog rajtunk mutatni. Ez az elsődleges, ahogyan sokunk megkülönbözteti a ruházatot. Azonban a küllem alapján nem értékelek és nem is javaslok semmilyen szettet. Ezt az Önök döntésére bízom.

 

Ár

A következő szűrő, amit sokan alkalmazunk egy kerékpáros szett megvásárlását megelőzően, az ár. Évekig ugyanazt a 60 €-s nadrágot és mezt hordtam főleg azért, mert jó volt őket viselni és mást ki sem próbáltam. Amikor már elkezdtem többet tekerni, akkor vettem észre a rajtam lévő ruházat hiányosságait. Ezért is örülök, hogy kipróbálhattam a HOLOKOLO szettet, ami valóban jól néz ki, funkcionális és az ára is kedvező.

HOLOKOLO NEAT kerékpáros nadrág

Egy pillanatra koncentráljon a teljesítményre és tekintsen el a márkától és az ártól. 

A HOLOKOLO NEAT nadrág szabásvonala a csípő szélességét tekintve a karcsú és átlagos méretű kerékpárosokra lett tervezve. Pedig nekem elég széles a csípőm, de esküszöm, ez a nadrág mintha csak nekem készült volna. Lehetséges, hogy az egyenletesen elhelyezett sztreccses alapanyag az oka, ami teljesen körbe fogja a lábat, fent is és lent is. A nadrág nyomása az egész lábon érezhető. Nem annyira erőteljes nyomás, de ahhoz éppen elegendő, hogy érezze, a lábak megfelelő alátámasztását. Az alapanyag egyúttal kifejezetten jó légáteresztő képességgel rendelkezik még a melegebb napokon is. Nekem úgy tűnt, hogy a lábaim kevésbé fáradnak el, ami nagy pluszt jelent, amikor órákon át tekeri a pedált. A teljes kényelmet a biciklin természetesen egy jó minőségű gélbetét használata fokozza, aminek köszönhetően minden ott van, ahol lennie kell és sehol semmi sem nyom. Korábbi tapasztalataim szerint már egy órányi tekerés után meg kellett állnom, hogy megigazítsam a nadrágom. De a NEAT nadrággal egyáltalán nem volt ilyen gondom.

Nagy különbséget tapasztaltam főleg abban, hogy a nadrág hogyan tartja magát a lábaimon. A konkurens márkákat tekintve azzal volt rossz tapasztalatom, hogy a nadrág alsó szegélyére egy vékony szilikon szalagot varrtak, ami a hosszabb utakon a combokba kellemetlenül belevágott. Viszont a HOLOKOLO nadrág tényleg meglepetést okozott, ugyanis a lábat körülfogó szalagokon apró szilikon pöttyök vannak elhelyezve és a szegély elég széles, miáltal a nadrág nagyon kényelmes még a valóban hosszú menetek során is. A vállpántok szűkek, közepesen szélesek, rugalmasak, erősek, kényelmesek és megfelelően nyúlékonyak. 

Mindent összevetve a NEAT nadrág külleme egyszerű, formatervezett és a tapasztalataim szerint célszerű viselet.

HOLOKOLO SHAMROCK mez

A SHAMROCK mez méltányos áron kínálja a nagyszerű kényelmet, formát és láthatóságot.

A mez hosszú, és hagyományos, rugalmas derékpánttal rendelkezik, ami megfelelően a helyén tartja. Az ujjai megfelelnek a legújabb kerékpáros trendeknek, tehát elég hosszúak, rugalmasak és tényleg nagyon jól néznek ki. A mez oldalsó részén olyan anyagot használtak, amely nagyobb mértékben szellőzik – ezáltal növelve a mez viselésének a kényelmét még a meleg nyári napokon is.

A kerékpározás közben viselt petróleumkék mez láthatósága nagyon jó és tekerés közben nagyobb biztonságot nyújt. A biztonságot növeli a zsebeken található  kis fényvisszaverő elem is. A hátsó zsebek elég mélyek ahhoz, hogy helyet biztosítsanak az élelem, a vízálló kabát vagy egy könnyű mellény és egyéb felszerelés tárolására, amelyeket a hosszú túrákon magával vihet. Az egyetlen dolog, amit hiányoltam a mezről, az az egyik zseb cipzárja volt, mert a mobiltelefonomat vagy a kulcsaimat gyakran egy ilyen  zárható zsebbe szoktam tenni. A SHAMROCK egy olyan mez, amelyhez mostanában gyakran folyamodom, mert abszolút kényelmet biztosít a túráim során.

A HOLOKOLO szett valóban egy funkcionális és dizájnos modell. Láthatóan egy olyan szett, amelyet kerékpárosok terveztek kerékpárosoknak. A felhasznált szellős alapanyagok, a funkcionális finomítások és a remek dizájn olyan a dolgok, amelyek miatt gyakran fogja használni ezt a szettet. Mindez mellé még a szuper, 18900 Ft-os ár is hozzájárul.

Összértékelés:

Szabásvonal:  FIT |Alapanyag: Coolmax Lycra, Poliészter, Elasztán| Zsebek: 3 | Fényvisszaverő elemek: Igen

Pluszok:

  • szabásvonal (kényelem)
  • felhasznált alapanyagok
  • fényvisszaverő elemek
  • légáteresztő képesség
  • funkcionális finomítások

Mínuszok:

  • hiányzó cipzáras zseb a hátsó részen

UI: A nadrág megfelelő méretének kiválasztásakor javaslom, hogy tájékozódjon a mérettáblázatok alapján. A táblázat a HOLOKOLO weboldalán található. Én így tettem, és az egész szett tökéletesen illett rám.