Hogyan tanítsuk meg a gyermeket kerékpározni?

Tag-ek:
Hogyan tanítsuk meg a gyermeket kerékpározni?>

Először kerékpározni és először figyelni gyermekünk kerékpározását. Ezek jelentős pillanatok az életben. A szülők azonban különféle hibákat követnek el. A gyerekek nagy része már négyéves kora körül képes megtanulni bringázni, ha segítenek neki. Összefoglaltuk az alap javaslatokat.

Elsősorban szellemileg hangolódjon rá megfelelően. Türelmes, bátorító és játékos módon tanítsa gyermekét. Sokat segíthet az is, ha a gyermek látja, hogyan kerékpároznak a szülei vagy más gyerekek. A második, hogy válasszon megfelelő helyet. Nyugodt park vagy utca elegendő térrel és lehetőleg sima burkolattal.

Pótkerekek nélkül

Az alap, hogy a gyermek megtanuljon dolgozni az egyensúlyával. Ezért nem ajánljuk a régi módszert, pótkereket szerelni a kerékpárra. A gyermek először használhat futóbiciklit, rollert, vagy készíthetünk a bicikliből is futóbiciklit a pedálok leszerelésével.

Válasszon a gyermeknek megfelelő méretű kerékpárt, úgy, hogy a lába leérjen a földre, de az ülés ne legyen túl alacsonyan, mert ez a természetellenes pózt eredményezne pedálozás közben. Természetesen kötelező felszerelés a gyermek kerékpáros sisak. Megfelelő a kerékpáros kesztyű és fontos az erős cipő. A gyermek viselhet kerékpáros mezt is.

És most maga a gyakorlat. Ne fogja a kerékpárt oldalról az ülésnél és a kormánynál. Álljon a gyermek mögé, a hátsó kerék fölé és álljon készen elkapni őt az első próbálkozásoknál. Segítsen a gyermeknek ellazulni és átérezni, hogy reagál a kerékpár, amikor megdöntik.

Fokozatosan hagyja, hadd érezze át az első tekeréseket lassú sebességnél. A fékezés erejét a gyermek ügyesen megtanulja sétálás közben, amikor csak tolja a kerékpárt. Na, most már csak türelmet és gyakorlást.