Miért jobb a kerékpáros ruházat, mint a melegítő?

Tag-ek:
Miért jobb a kerékpáros ruházat, mint a melegítő?>

A kerékpáros ruházat különféle előnyöket biztosít a kerékpározás számára. Akár amatőr, vagy már haladó. Legyen akár olyan kerékpáros, aki teljesítményorientált, vagy munkahelyre való effektív közlekedést, esetleg a természet kellemes csodálatát részesíti előnyben. Összefoglaltuk a minőségi kerékpáros mezek, dzsekik és nadrágok legfőbb előnyeit.

A mezek és dzsekik ujjai egészen „a kesztyűig” meg vannak hosszabbítva, hogy az érzékeny csuklórész takarva legyen a meleg és hideg levegőáramlatoktól. Az enyhén meghosszabbított kerékpáros mezek és dzsekik a tipikus előre dőlt ülőhelyzetben takarják a hát alsó részét. És a kerékpáros nadrágok tapadásának köszönhetően nem kell feleslegesen nekifeszülnie a pedáloknak vagy a kétkerekű kedvence más részeinek.

A kerékpáros ruházat tapadásának köszönhetően védi a testet a nem kívánatos bogaraktól. Ezenkívül javítja a levegő áramlását a test körül, így csökkenti a levegőellenállást. A gyártók a zsebek és fényvisszaverő elemek elhelyezését is a kerékpárosok igényeinek megfelelően helyezik el. A minőségi anyagok jobban védik a bőrt a leégéstől, horzsolásoktól és ütésektől.

A víz (nem)áramlása

A kerékpározás szinte független tudományága a termoreguláció. A ruházat vízállósága fontos, hiszen az esőcseppek gyakran meglepnek. Ezenkívül az egészséges kerékpározáshoz fontos az anyagok légáteresztősége, hogy az izzadság ne maradjon a bőrön. Hogy elpárologjon és ne ártson nekünk.

És ne feledkezzünk meg a pszichológiáról és az összetartozás érzéséről sem. Megvan a varázsa annak, ha kerékpáros ruházatba öltözik, mint a Tour de France győztese, vagy hasonlóan, mint két barát a helyi mini pelotonból.