A TÉLI HOLOKOLO TRACE BLUE WINTER SZETT TESZTJE>

Szerintem, az idei nyárról és a nyári kerékpáros élményekről a kerékpározás legtöbb rajongójának csak a legjobb emlékei maradtak. A szezon a profi pelotonban is véget ért, hiszen az összes Grand Tour, világbajnokság és a nyárra áttett tavaszi klasszisok győzteseinek a nevei már ismertek. 

Mostanában kezdődött meg a szezon őszi része. Tavasszal az ember a tél után ébredező természetben gyönyörködik, ősszel pedig a csodálatos színváltozatok sokfélesége nyűgözi le. Az őszi időjárásnak nem szükséges elrettentenie a kerékpárosokat attól, hogy a szabadidejüket a kerékpáron töltsék. A külső hőmérséklet természetesen alkalmazkodik az évszakhoz, így a magára valamit adó kerékpárosnak fel kell készülnie a ruhatára cseréjére. A rövidnadrágot és a rövidujjú mezt meleg hosszú nadrággal és hosszú ujjú mezzel, valamint megfelelő kiegészítőkkel kell felváltani.

REMEK VÁLASZTÁS

Nagyon nagyra értékelem a Holokoloval való együttműködést, és köszönöm nekik a lehetőséget, hogy megosztják a véleményüket és élményeiket az útjaikról a blogokon keresztül. Néhány napja kaptam egy ajánlatot a Holokolo téli szett tesztelésére. Ez a lehetőség felkeltette az érdeklődésemet és örömmel elfogadtam a kihívást. A Holokolo Trace Blue winter szettet választottam, mert azonnal el tudtam képzelni a ruházat színváltozatát a biciklimmel együtt. A szett kiválasztásakor kimondottan nagyra értékeltem a teljes ruházat remek árfekvését. Érdeklődéssel vettem szemügyre a szett tulajdonságait, főleg a légáteresztő képességét és a szigetelt rugalmas anyagát.

ÖLTÖZZ ÉS INDULJ

A csomag kicsomagolása és a szett felpróbálása után alig vártam, hogy végre valódi terepen is kipróbálhassam. Hagyományos túráimat a Magas-Tátra környékén ejtem meg. Amikor a városokban az emberek maximum a cipővédőket, a mellényt vagy az esőkabátot húzzák elő a szekrényekből, a Tátra alatt már az autók szélvédőjéről kaparjuk a jeget és a bringán pedig melegebben kell öltözni. 

A tipikus őszi időjárásban a kerékpáros PC 8°C-ot mutatott. Bár a nap még egy kicsit hozzátett a szép tiszta időhöz, viszont a szél már arra figyelmeztetett, hogy a nyár már végérvényesen elmúlt. Elsőre remekül éreztem magam az új kerékpáros szettemben a kerékpáron.  A 190 cm-es magasságomhoz és a 86 kg-os súlyomhoz az L-es méret tökéletesen passzolt, és egyáltalán nem éreztem magam kényelmetlenül. A saját ruhatáramból is hozzátettem valamit a téli Holokolo szetthez. Az első réteg volt az alap – a hosszú ujjú trikó, amelyre felvettem a rövid ujjú mezt. Az outfitet még a sisak alá való sapkával és a nyaksállal egészítettem ki. Minden készen áll az útra, gyerünk tekerni és tesztelni és 3 ... 2 ... 1 ...

HOLOKOLO BÉLELT HOSSZÚ NADRÁG

A nadrág rugalmas anyagból készült, így tökéletesen illeszkedik a testformához. Kellemes anyag fleece-szel, ami kellemesen felmelegített, így tekerés közben nem fázott sem a térdem, sem a vádlim, sem a combom. A kellemes zselés betétnek köszönhetően valóban értékelni fogja a menet közbeni kényelmet, amely kiválóan illeszkedik, és nem volt olyan kellemetlen érzésem, mintha a betét a nyergen csúszkálna.

A nadrágon fényvisszaverő védőelemek találhatók, amelyeket az esti vagy a délutáni tekerés során értékelni fog, amikor a látási viszonyok jelentősen csökkennek, és látható szeretne lenni az úton. További pluszt ad a dizájnhoz az elegáns Holokolo logó a nadrág hátsó részén vagy a vádlikon.

HOLOKOLO BÉLELT MEZ

A bélelt mez légáteresztő anyagból készült és a fleece az egész út során melegen tartotta a testemet. Nagyra értékelem a cipzárfutó nagyobb gyűrűjét, amellyel akár vastagabb kesztyűben is fel és le lehet húzni a cipzárt kerékpározás közben. A mezt szilikon pánt szegélyezi, amely a helyén tartja. Három szabványos hátsó zsebe van, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy elrejtse benne a mellényt, esőkabátot vagy apró dolgokat, például mobiltelefont vagy kulcsokat. Az ujjakat rugalmas szalagok szegélyezik, amit személy szerint a csuklónál egy hosszabb szűkített patenttal cserélnék ki. Ezt az apróságot különösen a magas termetű kerékpárosok értékelnék. De ez főleg szokás dolga. 

HOLOKOLO BÉLELT KESZTYŰ

A kesztyű a célnak maximálisan megfelelt. Nagyon kellemesen bemelegített, lejtőn ellenállt a hidegnek, nem csípte össze az ujjaimat, nem volt gond a váltással, a fékezéssel. A tenyérrész oldalán értékelni fogja a finom érdesítést, így a kormányon és a markolaton a tenyér nem csúszkált. Szívesen használom ezeket a kesztyűket hideg időben más sportokhoz is, például futáshoz, túrázáshoz vagy sífutáshoz. 

Ha a hűvösebb idő miatt nem szeretné abbahagyni a bringázást és a kerékpárja nyergéből szeretné élvezni az ősz tarka szépségét, ne habozzon és válassza ki a megfelelő téli szettet. Úgy gondolom, hogy a Holokolo kínálatában minden kerékpáros megtalálja azt, amire igazából szüksége van. A ruházat márkáinak a széles választéka, minőségi anyaga és a kiváló ár-érték aránya.

Természetesen, ha nem tudja kiválasztani a megfelelő méretet, nézze meg a Holokolo honlapján található mérettáblázatot vagy forduljon közvetlenül hozzájuk, szívesen adnak tanácsot. Én kimondottan nagyon boldog vagyok, hogy kipróbálhattam a Holokolo TRACE Blue WINTER szettet és írhattam pár sort, amelyek leírják a szettel szerzett tapasztalataimat. Köszönöm Holokolo : - )