Téli nadrág bármilyen időben>

Ha Ön is azon kerékpárosok közé tartozik, akiknek a hideg és esős idő sem szegi kedvét, akkor biztosan egyetért velem abban, hogy rendes téli cucc nélkül ez nem megy. Egész télen bringán fog munkába járni? Vagy kirázza a hideg a Zwift-nek még a gondolatától is és inkább kint fog edzeni, ha esik, ha fúj? Vagy csak nem szeretne lemaradni egyetlen „coffee ride” hétvégéről  sem az edzőtársaival? Ha legalább egy kérdésre igennel válaszolt, akkor kétségtelenül Ön is a legszenvedélyesebb kerékpárosok közé tartozik. Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen téli nadrágokat kínál a Holokolo ebben a szezonban.

A KEMÉNYVONALASOKNAK

Az olasz Santini márka már a második téli szezonban kínálja ezt a nagyszerű terméket, amelynek bizony nincs versenytársa weboldalunkon. Ez a VEGA GRIDO ALL-IN-ONE nadrág (bár nem teljesen nadrág).  Az all-in-one (ang. minden egyben) minden bizonnyal találóbb név, mint a nadrág, mert ez alapvetően egy kezeslábas, aminek a felső része funkcionális fehérneműként szolgál, amely az alsó részhez illeszkedik.

Ár: 73300 Ft

Előnyei:

  • A nadrág extrém téli kerékpározáshoz készült. Amikor extrém hidegről beszélek, akkor akár a -10 °C-ra (!!!) gondolok. Tehát valóban a legkeményebb versenyzőknek való, akiket nem riaszt el a fagyott víz a flaskóban és a lefagyások az ujjakon. A combon és a térden lévő panelek két rétegből állnak: a külső PU, amely nagyon puha és a vékony neoprénhez hasonlít, a belső réteg pedig Superroubaix fleece-ből, amely rendkívül puha, ugyanakkor meleg. A víznek, a szélnek és a hidegnek semmi esélye sincs, hogy a lábait érjék.
  • A nadrág aljának a többi része, Blizzard termo fleece-ből készült a Sitip® cég jóvoltából, vízlepergető és hőszabályozó Acquazero® kezeléssel.
  • A nadrág alsó részén hátul hatalmas fényvisszaverő elemek találhatók, hogy Ön a sötétben is jól látható legyen.
  • A felső része rövid ujjú és hővédő fehérneműként szolgál ill. funkcionális pólóként. POLARTEC® Power Wool anyagból készült. Kétfajta szövetkötés kombinációja, amely elvezeti a nedvességet és fokozza a hőszabályozást. A cipzár mindkét oldalon nyílik és záródik, ami nem csak az öltözködést és a vetkőzést könnyíti meg, hanem a hőmérsékletet is szabályozza kerékpározás közben.
  • A C3 kerékpáros betétet pedig kifejezetten hosszú és kitartó bringás túrákhoz tervezték (8 óra +)

Hátrányai:

  • Azt is mondhatnánk, hogy a 73300 forintos összeg éppen elég hátrány. De ha rájövünk, hogy nem kell még pénzt költeni egy funkcionális pólóra is, és ez a termék kimondottan az extrém télbe való, akkor szerintem az ára elég korrekt. Ráadásul, ha a webshopunkban a Vega Xtreme kabáttal együtt szettként vásárolja meg, akkor a nadrág és a kabát eredeti összegének a 15% spórolja meg.
  • Említettem már, hogy a combokon és a térdeken lévő panelek PU anyagból készültek, amely nem olyan rugalmas, mint a téli nadrágokhoz általában használt egyéb anyagok. Ez azt is jelentheti, hogy szó szerint bele kell bújni.

 

NULLA KÖRÜL

Ha nem rajong a mínuszokban megtett utakért, de még valamennyire azért elviseli a hideget, akkor Önnek a Santini Lava nadrág lesz a megfelelő választás.

Ár: 44800 Ft

  • Alkalmas 0 és +15 °C közötti hőmérsékletben és a száraz télidőben, amikor kint csípősen fagyos a levegő, de nincs csapadék. A nadrág termo fleece-ből készült, amely hozzásimul a bőrhöz, így a testen egyfajta mikroklímát hoz létre. A GITevo kerékpáros betéttel kombinálva ezáltal ez a nadrág akár 6 óránál több ideig tartó utakra is alkalmas.
  • A feltűnő fényvisszaverő sávok a vádlikon is emelik az értékét.
  • Az ergonomikus szabásvonal a térdnél garantálja a kényelmet a hosszú utak során.

 

A kerékpárosok hölgyeknek a Santini Coral Bengal nadrágot kínáljuk, amely 0°C-ig szintén alkalmas.

Ár: 38100 Ft

  • A nadrág a meleg, légáteresztő és hőszigetelő Thermofleece anyagból készült.
  • A felső része innovatív hálós szabásvonalú, amely légáteresztő és további védőréteget képez.
  • A nadrág a kiváló GILevo kerékpáros betéttel rendelkezik. Jómagam is kipróbáltam és a hosszú utakra kifejezetten ajánlom. A gyártó 6 órás utakra ajánlja, de én 8-9 órás túrákat is teljesítettem benne és tényleg kiváló volt.

 

UNIVERZÁLIS BARÁT

A Castelli Tutto Nano nadrágja méltó a nevéhez, tehát gyakorlatilag mindenre jó. A Holokolo kínálatából ez a legalkalmasabb nadrág nedves időben.

Ár: 44800 Ft

  • Nano Flex 3G anyagból készült. Ez azt jelenti, hogy rugalmas, meleg, fényűzően puha és kiválóan légáteresztő. A 3G ebben az esetben azt jelenti, hogy harmadik generációs vízálló kezeléssel rendelkezik, amely megvédi Önt az esőtől és az útról felfröccsenő víztől.
  • Csökkentett számú varrással rendelkezik a még nagyobb kényelem érdekében
  • A hálós kantárok nem tartják magukban a nedvességet
  • A Kiss Air2 kerékpáros betét közepes és hosszú utakra alkalmas
  • A nadrágon a boka körül jellegzetes fényvisszaverő elemek vannak. Bár én úgy gondolom, hogy nem lesz sok jelentőségük, ha ráhúzza a kerékpáros cipővédőt.
  • 5 -16 °C közötti hőmérsékletben ajánlott

 

A TÉL ENYHÉBB IDŐSZAKÁBAN

A Holokolonak az őszi vagy tavaszi kerékpáros túrákra, úgy a 15 °C körüli hőmérsékletig, a legszélesebb választéka. Legyenek azok akár a Castellitől a Velocissimo 5 vagy az Entrata nadrágok, ill. a Winter az Alétől vagy a Raro a Santinitől. Már csak választani kell az Önnek legjobban megfelelő márkák, szabásvonalak vagy színek közül. Mindezek a nadrágok olyan közös jellemzőkkel rendelkeznek, mint például a kényelem és a melegség.

Ár: 31700 - 40000 Ft

Nem feledkeztünk meg a kerékpáros hölgyekről sem és az idei téli időszakra a nadrágkínálatunkban megtalálható az Essential és a Fiori az Alétől vagy az Alba a Santinitől, amelyek ugyanebbe a kategóriába tartoznak, tehát a 15°C körüli hőmérsékletre, amelyeket a rövidebb, de lendületesebb utakra javasoljuk.

Cena: 27500 - 42200 Ft

ÁR/TELJESÍTMÉNY ARÁNY

Már a második téli szezonban kínálunk a saját műhelyünkből származó téli nadrágot. Ez természetesen a Holokolo Winter nadrág, kantárral vagy anélkül. Azoknak ajánlom, akik még ősszel szeretnének egy kicsit tekerni, de amikor már valóban beköszönt a „kutya hideg”, akkor inkább téli álomba helyezik a táltosparipát, és valamikor márciusban-áprilisban veszik elő. Egyébként a bicikli téliesítéséről szóló jótanácsokat és hogy a biciklit miképpen kell a tél folyamán karbantartani, Adrián A kerékpár felkészítése a téli időszakra című blogjában olvashat.

Ár: 18900 Ft (Igen, 18900 Ft. Nem, nem írtuk el)

  • A nadrág uniszex, így még a csajok is megtalálják a számításukat
  • Rugalmas és kellemes fleece-szel van bélelve. Szépen hozzásimul a testhez és garantálja a kényelmet a bringán.
  • A rendkívül funkcionális gélbetét az antibakteriális felülettel és a fényvisszaverő elemek szintén magától értetődők.
  • A nadrág XS mérettől egészen 6Xl-ig megtalálható a kínálatunkban és természetesen megvásárolhatja szettben is bármely Holokolo téli ruházattal együtt.

Egy jótanács a végére

Személyes tapasztalataim alapján mindig azt javaslom az ügyfeleknek, hogy vásároljanak olyan téli vagy akár nyári kerékpáros nadrágot, amely felpróbáláskor egy kicsit kicsinek tűnik. Két-három viselés és mosás után ugyanis az anyag meglazul és a nadrág úgy fog Önre passzolni, mintha ráöntötték volna.

Ezt azért mondom, mert amikor megvettem az első téli nadrágomat, egy M-est vettem, mert mindig M-es méretet hordok és az M-es pont jó volt rám. Néhány út után azonban azt kezdtem érezni, hogy a kerékpáros betét furcsán elmozdul a nyeregben, ahogy ráléptem a pedálokra. És ami még rosszabb volt, amikor leszálltam a kerékpárról, a nadrágom beleakadt a nyeregbe. Ez pontosan azért történt, mert kicsit meglazult az anyag és hirtelen az anyagból egy kicsit sok lett. A nadrág tehát innentől kezdve használhatatlanná vált.

Tehát ha nem akar pénzt pazarolni olyan nadrágokra, amelyeket vagy nem fog tudni viselni, vagy nem szeretné viselni, mert a mérete nem jó, akkor inkább bírja ki az első néhány túrát, amelyek során úgy fogja magát érezni, mint egy töltött hurka (de természetesen nem olyan mértékben, hogy megállítsa a vér áramlását a szervezetben).

Bízom benne, hogy weboldalunkon fog tudni magának nadrágot választani, és sok-sok téli kilométert kívánunk.